På grund av pandemin och de restriktioner som troligen kommer kvarstå i Juni 2021 byter vi i år tävlingsarena och delvis även bansträckning på 35-km sträckan. Observera att den nya sträckningen är något kortare (31,8km) men vi behåller benämningen på sträckan – 35km. Start och målgång kommer att ske vid Axamosjöns badplats, väster om Jönköping. Beroende på restriktionerna vid tävlingsdatum kommer starterna eventuellt att ske utspritt över en längre tid på dagen – vi återkommer med hålltider när det närmar sig!

35km är vår längsta distans som passar för den som vill ha en riktig utmaning, även i år är vi stolta över att kunna erbjuda denna distans som merittävling för ÖTILLÖ. Alla team som slutför distansen kan därmed få meritpoäng som förbättrar lagets ranking, med möjlighet att till slut nå ÖTILLÖ World Championships. För mer information om hur poängen beräknas och för att registrera ett konto för teamet se swimrunranking.com.

Banan är som nämnts ovan delvis ny för 2021 och mäter totalt 31.8km. Banan går på blandat underlag, allt från asfalt till obanad skogsterräng, skogsstigar, grusväg och trappor.

Mer detaljer om varje delsträcka kommer publiceras här senare under våren. Då kommer vi även dela ett GPS-spår för nedladdning som du kan använda med en lämplig app eller pulsklocka med gps. Första delen av banan är gemensam med vår 15km-distans (1 varv), för en mer detaljerad karta över banans första 7,5km hänvisar vi därmed till sidan för 15km-distansen. I övrigt ser ni banan i sin helhet på denna översiktskarta: