Välkomna till Sveriges häftigaste swimrun den 6 juni 2021!

Även 2021 kommer vår 35km-distans vara meritrace för ÖTILLÖ, vilket innebär att deltagande lag kan samla poäng  för att klättra på ÖTILLÖ:s rankinglista och därmed försöka kvalificera sig till ÖTILLÖ Swimrun World Championships året efter.

I Jönköping bjuder vi på en variation som få andra swimrun kan erbjuda – extrem terräng med utslagsgivande stigningar, fantastiskt vackra vyer och simning i en mängd olika vattendrag, allt i samma tävling! 

Alla distanser startar och avslutar på gemensam bansträckning, med utgångspunkt från Axamo badplats, utanför Jönköping, för att minska risken för trängsel.

Atea Jönköping Swimrun erbjuder två huvuddistanser:
35km –  en utmanande bana som går i en slinga väster om Jönköping.
15km – en lagom distans för nybörjaren, med en flack och lättsprungen bana, och som även kan köras individuellt.

Utöver detta erbjuder vi även distanser för barn och ungdomar (Family), den 6 juni, innan huvudtävlingen drar igång.

Mer information om banorna återfinns på sidan för respektive distans!

På grund av COVID-19 pandemin kommer ett antal restriktioner och rekommendationer att gälla på tävlingsdagen. Dessa kan komma att ändras ända fram till tävlingsstart, så håll dig uppdaterad! Nedan återfinns några av de restriktioner och anpassningar som vi planerar för just nu:

  • Alla allmänna rekommendation från Folkhälsomyndigheten, samt lokala restriktioner gäller även under tävlingen – tänk på att hålla avstånd till både funktionärer och andra tävlande hela tävlingen och att tvätta händerna ofta. Du kommer självklart inte till tävlingen om du uppvisar symptom såsom hosta, snuva, huvudvärk eller andra (även lindriga) infektionssymptom!
  • Vi har ett maxtak på 150 deltagare i tävlingen.
  • Atea Jönköping Swimrun 2021 är en publikfri tävling – vi rekommenderar därför att i möjligaste mån lämna släkt och vänner hemma!
  • Undvik trängsel och köbildning, kom tidigt för att undvika köer vid nummerlappsutlämningen.
  • Startfållan är avspärrad och platser med korrekt avstånd markeras med koner, låt snabbare lag välja platserna längre fram för att undvika onödiga “omkörningar” ute på banan.
  • Tänk på att hålla avstånd till både andra tävlande och förbipasserande under hela tävlingen. Håll avstånd även när du springer eller simmar om medtävlare!
  • När du går i mål, passera så snabbt som möjligt genom målområdet för att lämna plats för nästa tävlande.
  • Självservice gäller på de flesta platser under tävlingen: Väskinlämningen är obemannad – lämna och hämta din väska på egen hand i tältet. Vid vätskestationerna tar du din egen dricka och energi – rör endast vid den vätska/energi du tänker ta! I målområdet tar du själv din medalj, lämnar nummerlappsvästen och chipet på anvisad plats, samt hämtar ut din dryck och mat.
  • Ingen prisutdelningsceremoni genomförs efter tävlingen, för att undvika folksamlingar, medalj och priser delas ut direkt vid målgång.
  • Byt om möjligt om och duscha hemma!

Nedan återfinns en översikt över start- och målområdet för 35 och 15km. För Family kommer ett förenklat start- och målområde användas.